Podľa tohto receptu na rybie cesto pripravíte to najľahšie a najchrumkavejšie cesto, aké si viete predstaviť. Vystačí na obalenie približne 2 kg rýb.
Suroviny
- 1 šálka univerzálnej múky
- ½ šálky mlieka
- ½ šálky vody
- ¼ šálky prášku do pečiva
- 1 lyžička soli
Postup
- Múku, mlieko, vodu, prášok do pečiva a soľ vyšľahajte v miske do hladka.
- Olej vo fritéze rozohrejte na 185 °C.
- Rybie filé ponorte do cesta, aby sa obalilo.
- Filé opatrne po jednom spúšťajte do horúceho oleja.
- Smažte niekoľko kusov naraz, pričom ich raz otočte, kým sa neprepečú a nezískajú zlatohnedú farbu, približne 2 minúty z každej strany.
- Nechajte odkvapkať na papierových utierkach.