Nugátové kolieska – recept

Potrebné prísady:

Cesto:

  • 250g hladkej múky,
  • 125g masla,
  • 100g mliečnej čokolády,
  • 50g práškového cukru,
  • 1 vajce,
  • 1 ČL instantnej kávy,
  • 100g orieškovo-nugátového krému.

Poleva:

  • 100g čokolády na varenie,
  • 30g stuženého pokrmového tuku (Cera),
  • 1 ČL oleja.

Postup prípravy:

Z prísad na cesto vypracujeme vláčne cesto a dáme ho asi na pol hodinu do chladu stuhnúť. Potom ho rýchlo premiesime, rozvaľkáme na hrúbku 3-4 mm a vykrajujeme kolieska. Poukladáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie a upečieme.

Vychladnuté kolieska spájame po tri nugátovým krémom a polejeme čokoládovou polevou.

Publikované
Kategorizované ako Recepty