Hlavné jedláRecepty

Recept na obaľované mäso z rúry

Či už pripravujete bravčové kotlety alebo kuracie prsia, náš domáci recept na obalenie mäsa vám zaručí, že bude chrumkavé zvonku a šťavnaté vnútri, a to bez vyprážania.

Ingrediencie

  • 1 a 1/2 šálky strúhanky
  • 2 lyžičky morskej soli
  • 1 a 1/2 lyžičky cukru
  • 3/4 lyžičky papriky (neúdenej)
  • 3/4 lyžičky cibuľového prášku
  • 3/4 lyžičky cesnakového prášku
  • 1/2 lyžičky čierneho korenia
  • štipka kajenského korenia, voliteľné
  • 1 lyžička sušenej bazalky, oregana alebo petržlenovej vňate (akákoľvek kombinácia)
  • 1/4 šálky rastlinného oleja
  • 1,5 kg vykostených kuracích pŕs bez kože (asi 6) / jemných kuracích pŕs alebo bravčových kotliet bez kosti

Postup

  1. Predhrejte rúru na 200 °C.
  2. Zmiešajte strúhanku, soľ, cukor, papriku, cibuľový prášok, cesnakový prášok, čierne korenie, kajenské korenie a sušené bylinky podľa vášho výberu, kým sa nespoja.
  3. Pokvapkajte olejom a znova premiešajte, kým sa olej úplne nezapracuje.
  4. Naplňte misu trochou vody. Pracujte s kuracími prsami alebo bravčovými kotletami naraz, navlhčite mäso vodou a nechajte prebytok odkvapkať. To pomôže strúhankovej zmesi priľnúť k mäsu.
  5. Jeden po druhom obaľujte kúsky kuracieho alebo bravčového mäsa v strúhanke. Presuňte mäso na vymastený alebo papierom pokrytý plech na pečenie.
  6. Pečte asi 15-20 minút, v závislosti od hrúbky mäsa. Mäso počas pečenia neprikrývajte ani neotáčajte.

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang