Recepty

Odpaľované cesto – recept

Vodu, margarín a soľ privedieme do varu, potom nasypeme tenkým pra­mienkom preosiatu múku a za stáleho miešania na miernom ohni varíme a miešame, kým sa cesto nelepí na dno a steny nádoby (najmenej 4 minúty).

Odstavíme a miešame, kým nevychladne. Nakoniec do cesta postup ne jedno po druhom pridávame celé vajcia a všetko dobre vymiešame na hladké cesto.

Dáme do zdobiaceho vrecka a cez širšiu rúrku vytláčame na vymastený plech tvary podľa toho aké máme k dispozícii, fantázii sa medze nekladú. Pečivo dáme piecť do dobre vyhriatej rúry, ktorú neotvárame 10 minút, aby cesto nekleslo. Vlažné pečivo rozkrojíme na polovice a necháme vychladnúť.

Potom na spodné polovice nastriekame plnku, prikryjeme vrchnými polovicami a posypeme práškovým cukrom alebo polejeme polevou.

Kategorie:

Recepty

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang