Opekané bravčové plátky s karfiolom – recept

Suroviny

  • 400g chudého bravčového mäsa
  • 6 lyžíc oleja
  • 1 lyžica škrobovej múčky
  • 1 karfiol
  • ¼ lyžičky soli
  • 1 lyžička mletého ďumbieru
  • 2 lyžice sójovej omáčky.

Postup

Rozobratý karfiol na ružičky pokrájame na tenké plátky a na oleji dáme dusiť. Ak karfiol zmäkol, tak ho dáme na panvicu s rozohriatym tukom a na rýchlo opečieme. Potom ich vyberieme, do panvice prilejeme a rozpálime olej.

V ňom krátko opečieme mäso, ktoré sme najskôr pokrájali na rezance a poprášili škrobovou múčkou. Do sójovej omáčky dáme ďumbier a pridáme k mäsu, pričom stále miešame. Nakoniec primiešame taktiež karfiol.