Potrebné prísady:
Cesto:
- 3 vajcia,
- 120g kryštálového cukru,
- 120g hladkej múky,
- 1 ČL prášku do pečiva,
- 2 PL posekaných vlašských orechov.
Plnka:
- 500ml rastlinnej šľahačky,
- 250g hladkého tvarohu,
- 1 balíček vanilkového cukru,
- 100g práškového cukru,
- 1 konzerva mandarínok alebo jahôd.
Postup prípravy:
Cesto: Vajcia vyšľaháme s cukrom do peny. Primiešame ostatné suroviny a cesto vylejeme do formy s priemerom 23cm vyloženej papierom na pečenie. Pečieme asi 20 minút pri teplote 170°C.
Plnka: Šľahačku vyšľaháme do tuha. Pridáme cukor, tvaroh a vymiešame hladký krém.
Na vychladnutý korpus natrieme polovicu plnky, na ňu poukladáme ovocie a rozotrieme zvyšok plnky. Vrch ozdobíme podľa vlastnej fantázie (mletými orechmi, šľahačkou…). Necháme stuhnúť na chladnom mieste.