Orechovo-tvarohová torta – recept

Potrebné prísady:

Cesto:

  • 3 vajcia,
  • 120g kryštálového cukru,
  • 120g hladkej múky,
  • 1 ČL prášku do pečiva,
  • 2 PL posekaných vlašských orechov.

Plnka:

  • 500ml rastlinnej šľahačky,
  • 250g hladkého tvarohu,
  • 1 balíček vanilkového cukru,
  • 100g práškového cukru,
  • 1 konzerva mandarínok alebo jahôd.

Postup prípravy:

Cesto: Vajcia vyšľaháme s cukrom do peny. Primiešame ostatné suroviny a cesto vylejeme do formy s priemerom 23cm vyloženej papierom na pečenie. Pečieme asi 20 minút pri teplote 170°C.

Plnka: Šľahačku vyšľaháme do tuha. Pridáme cukor, tvaroh a vymiešame hladký krém.

Na vychladnutý korpus natrieme polovicu plnky, na ňu poukladáme ovocie a rozotrieme zvyšok plnky. Vrch ozdobíme podľa vlastnej fantázie (mletými orechmi, šľahačkou…). Necháme stuhnúť na chladnom mieste.

Publikované
Kategorizované ako Recepty