Potrebné prísady:
- Polovičky väčších vlašských orechov.
Cesto:
- 170 g hladkej múky (podľa potreby i viac),
- 80 – 100 g masla,
- 40 g práškového cukru,
- 1 vajce.
Poleva:
- 100 g tmavej čokolády,
- 100 g masla rozpusteného vo vodnom kúpeli.
Na ozdobu:
- vyšľahanú smotanu,
- lístky mäty.
Postup prípravy:
Z múky, masla, cukru a vajca vypracujeme hladké cesto, ktoré na 10 minút odložíme na chladné miesto. Potom ho rozdelíme na menšie kúsky, z ktorých vytvarujeme malé placky. Do každej placky zabalíme polovičku vlašského orecha.
Zabalený orech preložíme na plech pokrytý papierom na pečenie a vo vyhriatej rúre pri miernej teplote pečieme 15 – 20 minút. Vychladnuté orechy obalíme v čokoládovej poleve, ktorú necháme stuhnúť. Vrchnú časť orecha ozdobíme dotuha vyšľahanou smotanou a pridáme lístky mäty.