Orechy v kabátiku – recept

Potrebné prísady:

  • Polovičky väčších vlašských orechov.

Cesto:

  • 170 g hladkej múky (podľa potreby i viac),
  • 80 – 100 g masla,
  • 40 g práškového cukru,
  • 1 vajce.

Poleva:

  • 100 g tmavej čokolády,
  • 100 g masla rozpusteného vo vodnom kúpeli.

Na ozdobu:

  • vyšľahanú smotanu,
  • lístky mäty. 

Postup prípravy:

Z múky, masla, cukru a vajca vypracujeme hladké cesto, ktoré na 10 minút odložíme na chladné miesto. Potom ho rozdelíme na menšie kúsky, z ktorých vytvarujeme malé placky. Do každej placky zabalíme polovičku vlašského orecha.

Zabalený orech preložíme na plech pokrytý papierom na pečenie a vo vyhriatej rúre pri miernej teplote pečieme 15 – 20 minút. Vychladnuté orechy obalíme v čokoládovej poleve, ktorú necháme stuhnúť. Vrchnú časť orecha ozdobíme dotuha vyšľahanou smotanou a pridáme lístky mäty.

Publikované
Kategorizované ako Recepty