Osso Bucco – recept

Cibuľu, šalotku a karotku očistite a nasekajte, paradajky sparte a olúpte. Rozkrájajte na štvrťky a odstráňte zrniečka. Šampiňóny očistite a nakrájajte na plátky. V hrnci rozpustite olej a maslo, vložte doň teľacie mäso a obracajte ho, až je dobre upečené. Potom pridajte nakrájanú zeleninu.

Zmiernite oheň a 4-5 min. duste. Pridajte paradajky, paradajkový pretlak a šampiňóny. Posypte múkou, osoľte a okoreňte. Zalejte bielym vínom a vývarom (vodou).

Umyte celý cesnak a s bylinkami vložte do hrnca. Prikryte pokrievkou a pomaly hodinu varte. Pred koncom varenia si pripravte v osolenej vode špagety.

Na dno taniera položte špagety, na ne navrstvite teľacinu a zalejte šťavou, z ktorej vyberte korenie a cesnak.