DezertyReceptyVegan/Vegetarian

Recept na ovsenú kašu brownies

Ak hľadáte recept na dobré raňajky, ktoré uspokoja vašu chuť na sladké, tento vegánsky brownies a zároveň pečená ovsená kaša je na to ako stvorená. Ak máte doma banány nazvyš, vyskúšajte na raňajky banánové lievance.

Suroviny

  • 2 veľmi zrelé banány
  • 2 šálky ovsených vločiek
  • 1/4 šálky nesladeného kakaového prášku
  • 1 lyžica chia semienok
  • 1 lyžica espressa v prášku (voliteľné)
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • 1/2 lyžičky soli
  • 1 a 1/2 šálky nesladeného mandľového mlieka
  • 1/4 šálky krémového arašidového masla
  • 1/4 šálky čistého javorového sirupu
  • 2 lyžičky vanilkového extraktu
  • 1/2 šálky vegánskej polosladkej alebo horkej čokolády
  • vločková morská soľ (nepovinné)

Postup

  1. Rúru predhrejte na 190 °C.
  2. Formu na pečenie s rozmermi 20 x 20 cm vymažte olejom.
  3. Banány roztlačte vidličkou vo veľkej miske.
  4. Zmiešajte ovsené vločky, kakaový prášok, chia semienka, espresso prášok, prášok do pečiva a soľ a zmes premiešajte gumovou stierkou.
  5. K suchej zmesi pridajte roztlačené banány a primiešajte mandľové mlieko, arašidové maslo, javorový sirup a vanilku. Všetko dobre premiešajte, aby sa suroviny spojili.
  6. Vmiešajte polovicu nasekanej čokolády.
  7. Zmes rovnomerne rozotrite do pripravenej formy a posypte zvyšnou čokoládou.
  8. Pečte, kým sa ovsená kaša nenafúkne, nezostane tuhá a okraje sa nezačnú odlepovať od formy, 30 až 35 minút.
  9. Brownies nechajte 10 minút vychladnúť. Podľa chuti posypte vločkovou morskou soľou a podávajte teplé alebo pri izbovej teplote.

TIP: Teplá pečená kaša bude veľmi krémová. Keď vychladne, bude pevnejšia a bude sa dať krájať. Ako si ju vychutnáte, je len na vás.

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang