Pagáče so syrom – recept

Suroviny

  • 350g polohrubej múky
  • 1 téglik kyslej smotany
  • 250 g margarínu
  • 1ČL soli
  • 100g strúhaného tvrdého syra
  • 2ČL kypriaceho prášku
  • strúhaný parmezán na posypanie
  • vajce na potretie.

Postup

Polohrubú múku zmiešame s kyslou smotanou, kypriacim práškom, so zmäknutým margarínom, soľou a strúhaným tvrdým syrom. Vypracujeme hladké cesto, ktoré prikryjeme a odložíme na dve hodiny do chladničky.

Po odležaní cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku asi jeden centimeter a pomocou okrúhlej formičky vykrajujeme pagáče. Ukladáme ich na plech pokrytý papierom na pečenie, potrieme rozšľahaným vajcom, osolíme a posypeme strúhaným syrom.

Vložíme do vyhriatej rúry a upečieme. Upečené a ešte teplé pagáče posypeme strúhaným parmezánom.