Recepty

Palacinky s likérom a pomarančami – recept

Zoberieme si dve naberačky hladkej múky, 2 vajíčka a plnotučné mlieko, všetko spolu vyšľaháme metličkou. Miešame pokiaľ nerozbijeme všetky hrudky. Z ½ limetky, nakvapkáme šťavu, nastrúhame trochu jej kôry a všetko spolu zamiešame.

Olej nebudeme liať na panvicu, ale do repkového oleja namočíme servítku a vytrieme ňou panvicu.

Do ½ naberačky si naberieme cesto a rozlejeme na vyhriatu panvicu. Pečieme na miernom ohni.

Pripravíme si druhú panvicu, na ktorú prekladáme urobené palacinky a neskôr na nej budeme flambovať.

Na panvicu s hotovými palacinkami pridáme 30g masla, ktoré necháme skaramelizovať s palacinkami asi 3 minúty.

Pripravíme si pomaranče, ktoré prerežeme na polovicu.

Likérom polejeme palacinky – pozor, panvica musí byť vždy pri flambovaní naklonená, aby alkohol mal kontakt s ohňom a vytlačíme šťavu z pomarančov na palacinky, pridáme 20 g masla. Asi 5 minút necháme všetko spolu zredukovať na miernom ohni.

Natrháme lístky mäty a pridáme ich na palacinky.

Servírujeme, palacinky polejeme maslom, v ktorom sa flambovali, pridáme černice, ozdobíme mätou a posypeme práškovým cukrom.

Kategorie:

Recepty

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang