Suroviny
- 4 väčšie papriky
- 1 menšia cibuľa
- 2 lyžice paradajkového pretlaku
- 1 šálka smotany alebo mlieka
- 200 g ementálu
- soľ
- čierne korenie
- 4 vajcia na tvrdo
- lyžica masla
Postup
Do kastróla dáme mlieko , prípadne smotanu, pridáme nahrubo nastrúhaný syr a len ho necháme roztopiť. Nadrobno nakrájanú cibuľu speníme do sklovita na lyžičke masla a pridáme syr. Vajcia nakrájame na drobné kúsky a tiež ich dáme k cibuli a syru.
Dobre premiešame. Z paprík odstránime semienka, pripravenou zmesou ich naplníme a uzavrieme skrojenými plátkami so stopkami.
Potom v kastróle rozohrejeme zvyšok masla, pridáme paradajkový pretlak, trošku vývaru , prípadne vody a vložíme doň papriky. Dusíme až do mäkka. Podávame so suchou ryžou.