Recepty

Paradajkovo – škoricová salsa s kus -kusom a baklažánom – recept

V hrnci necháme skaramelizovať 1 PL kryštálového cukru.

Do misky nasypeme kus – kus, pridáme mažiarom podrvenú rascu, pár hrozienok a v prípade potreby dosypeme ešte trochu kus – kusu.

Do skaramelizovaného cukru pridáme nakrájané paradajky, necháme ich podusiť, aby pustili šťavu a dolejeme 2 PL vody.

Na rozohriatej panvici so slnečnicovým olejom opečieme nakrájaný baklažán a šalotku. Zeleninu pečieme asi 5 minút.

Do kus – kusu pridáme morskú soľ a opečenú zeleninu. Zalejeme horúcou vodou, prikryjeme tanierom a necháme lúhovať.

Do paradajkovej salsy pridáme štipku drvenej škorice a trochu octu.

Paradajkovú salsu prelejeme do mažiaru, rozpučíme, dochutíme škoricou, morskou soľou a olivovým olejom.

Servírujeme. Do kus – kusu zamiešame nakrájanú mätu, dochutíme kurkumou, morskou soľou a podávame s paradajkovo – škoricovou salsou poliatou olivovým olejom a ozdobenou lístkami mäty.

Kategorie:

Recepty

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang