Pečeň na ražni – recept

Suroviny

  • 800g teľacej alebo bravčovej pečene
  • mleté čierne korenie
  • 1 lyžica rozpusteného masla
  • 1/2 lyžice oleja
  • 100 až 150g slaniny
  • 500g čerstvých hríbov
  • jemne preosiata strúhanka.

Postup

Pečeň najskôr omyjeme a pokrájame na približne ako prst hrubé trojcentimetrové kúsky. Poprášime ich korením a na masle z obidvoch strán opečieme.

Slaninu a hríby pokrájame na plátky a striedavo na drievko napichujeme raz kúsok pečene, následne slaniny a napokon hríbov.

Ešte potrieme maslom, posypeme strúhankou a na ražni pečieme približne 15 minút, pričom stále obraciame. Pečeň môžeme osoliť až vtedy, ak je takmer hotová. Môžeme podávať so zemiakmi a zeleninou.