Suroviny
- 800 g teľacej alebo bravčovej pečene
- mleté čierne korenie
- 1 lyžica rozpusteného masla
- 1/2 lyžice oleja
- 100 až 150 g slaniny
- 500 g čerstvých hríbov
- jemne preosiata strúhanka
Postup
Pečeň najskôr omyjeme a pokrájame na približne ako prst hrubé trojcentimetrové kúsky. Poprášime ich korením a na masle z obidvoch strán opečieme.
Slaninu a hríby pokrájame na plátky a striedavo na drievko napichujeme raz kúsok pečene, následne slaniny a napokon hríbov.
Ešte potrieme maslom, posypeme strúhankou a na ražni pečieme približne 15 minút, pričom stále obraciame. Pečeň môžeme osoliť až vtedy, ak je takmer hotová. Môžeme podávať so zemiakmi a zeleninou.