Pečeň z Bali – recept

Suroviny

  • 500g teľacej alebo bravčovej pečene
  • 1 stredne veľká cibuľa
  • 3 strúčiky cesnaku
  • hrsť zelenej fazuľky
  • 1/4 karfiolu
  • 1/2 menšej hlávky kapusty
  • 2 karotky
  • 4 chilli papričky
  • na hrot noža mletého čierneho korenia a imbiru ( prípadne ďumbieru )
  • 1 bobkový list
  • 1 lyžica zomletých búrskych orieškov
  • 1 lyžica sladkej sójovej omáčky
  • 1 pohár kokosového mlieka
  • olej a soľ.

Postup

Cibuľu a cesnak na drobné kúsky pokrájame, zľahka popražíme a pomiešame s koreninami a búrskymi orieškami. Pečeň pokrájame a pridáme ju spoločne so sójovou omáčkou ku zmesi.

Dusíme približne 20 minút. Potom prilejeme kokosové mlieko a zmiernime oheň. Je potrebné, aby sme neustále miešali, pretože by sa mlieko zrazilo. Pridáme taktiež pokrájanú zeleninu a chvíľu povaríme. Cibuľu opražíme do ružova a napokon ňou ozdobíme hotové jedlo.