Tento lahodný recept je hotový za 25 minút a ingrediencie uvedené nižšie môžu poslúžiť až pre 3 osoby.
Ingrediencie
Pre domáce korenie
- 1 šálka soli
- 1/4 šálky čierneho korenia
- 1/4 šálky cesnakového prášku
Na hranolky zo sladkých zemiakov
- olivový olej na premiešanie
- 5 sladkých zemiakov, ošúpaných, nakrájaných na 1/3 cm hrubé plátky a potom na 1/3 cm dlhé pásiky pomocou noža na krúžkovanie
- olej
- 1 lyžice domáceho korenia
- 1/2 lyžičky papriky
Postup
- Predhrejte rúru na 220 °C.
- Zmiešajte domáce korenie a skladujte ho vo vzduchotesnej nádobe až 6 mesiacov.
- Plech vyložte papierom na pečenie.
- Vo veľkej miske vysypte sladké zemiaky s takým množstvom oleja, aby sa pokryli.
- Posypte domácim korením a paprikou.
- Sladké zemiaky rozložte v jednej vrstve na pripravený plech, pričom dbajte na to, aby neboli preplnené.
- Pečte, kým sladké zemiaky nezmäknú a nezískajú zlatohnedú farbu, občas ich otočte, približne 20 minút.
- Pred podávaním nechajte 5 až 10 minút vychladnúť.