Recepty

Pečené zemiaky „La Provance“

Recept pre 4 osoby

Potrebujeme:

  • 8 – 10 väčších zemiakov
  • 6 šalotiek
  • čerstvý rozmarín
  • 1,5 dl červeného vína
  • soľ a čierne korenie
  • hnedý cukor

Zemiaky ošúpeme, nakrájame na menšie kocky alebo mesiačiky a dáme variť do osolenej vody.

Kým sa nám zemiaky uvaria zohrejeme si na panvici olej a opražíme si šalotky rozkrojené na štvrtky a natrhané „ihličky“ rozmarínu.   Pridáme trošku hnedého cukru, soli a korenia.

Keď už máme šalotky s rozmarínom zľahka opečené, podlievame ich postupne červeným vínkom, ktoré sa postupne odparí.

Na záver pridáme uvarené zemiaky ktoré necháme do zlatova a chrumkava upiecť. Dochutíme soľou.

Opekané zemiaky „La Provance“ sa výborne hodia ku grilovanej zelenine alebo rybe. Vynikajúce sú aj ako hlavné jedlo, kedy ich môžeme podávať so šalátom (viď recept: čerstvý mangoldový šalát) a pohárom dobrého vínka 🙂

Kategorie:

Recepty

© 2022 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang