Hlavné jedláRecepty

Recept na penne s hovädzími rebierkami

Hoci príprava týchto cestovín vám zaberie o čosi viac času, výsledok určite bude stáť za to.

Suroviny

  • 1 kg krátkych hovädzích rebier
  • soľ a mleté čierne korenie
  • 60 ml olivového oleja
  • 1 veľká cibuľa
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 5 rímskych paradajok
  • 250 ml červeného vína
  • 3 lyžice dijonskej horčice
  • 500 ml hovädzieho vývaru
  • 500 g cestovín penne
  • 30 g čerstvo nastrúhaného parmezánu
  • 20 g čerstvej petržlenovej vňate

Postup

  1. Rúru predhrejte na 180 °C.
  2. Rebrá ochuťte soľou a korením. Vo veľkej zapekacej miske s ťažkým dnom alebo v hrnci odolnom voči teplu rozohrejte olej.
  3. Po častiach pridávajte rebrá a opekajte ich zo všetkých strán, približne 8 až 10 minút. Rebierka vyberte a odložte bokom.
  4. Pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak a za častého miešania varte dve minúty. Pridajte paradajky, víno a horčicu. Zmes priveďte do varu.
  5. Rebierka vráťte do panvice. Pridajte hovädzí vývar, nádobu prikryte a vložte do rúry na 2 a pol hodiny, kým mäso nie je vidličkou mäkké a ľahko odpadáva od kosti.
  6. Rebierka vyberte z omáčky.
  7. Pomocou naberačky prelejte omáčku do kuchynského robota. Spracúvajte, kým zmes nebude hladká. Omáčku prelejte do hrnca a udržiavajte ju teplú na miernom ohni.
  8. Odstráňte mäso z kostí. Pomocou dvoch vidličiek rozdrvte mäso na malé kúsky. Rozdrvené mäso vmiešajte do omáčky. Podľa chuti dochuťte soľou a korením.
  9. Veľký hrniec s osolenou vodou priveďte do varu. Pridajte cestoviny a za občasného miešania varte, kým nezmäknú.
  10. Cestoviny sceďte a vložte do veľkej servírovacej misy.
  11. Pomocou dierkovanej lyžice vyberte mäso z omáčky a pridajte ho k cestovinám. Na cestoviny nalejte omáčku. Dobre premiešajte a v prípade potreby cestoviny zrieďte ďalšou omáčkou.
  12. Pred podávaním posypte cestoviny parmezánom a nasekanou petržlenovou vňaťou.

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang