Polievky

Petržlenovo – feniklový krém – recept

Petržlen a fenikel tvoria dokonalý pár. Aspoň tak sa povráva, čo sa tejto voňavej, lahodnej polievky týka.

Recept pre 4 osoby

Potrebujeme

  • 400 g petržlenu (váha po očistení)
  • 1 väčší fenikel
  • 1 šalotku
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 30 g masla
  • vodu
  • približne 400 – 500 ml mlieka (rastlinného mlieka)
  • 1 a 1/2 ČL soli
  • mletá rasca
  • 1/4 lyžičky mletého muškátového orieška

Postup

Šalotku očistíme a nakrájame. Stačí na väčšie kúsky, keďže polievku budeme v závere aj tak mixovať. V hrnci si roztopíme maslo alebo olivový, či kokosový olej a do zlatista na ňom osmažíme šalotku spolu s dvoma kúskami očisteného cesnaku (vcelku). Pridáme očistený a na kúsky nakrájaný petržlen, fenikel a približne 1 a 1/2 ČL soli.

Restujeme cca 8 – 10 minút, zalejeme vodou, tak aby siahala niečo nad zeleninu v hrnci, pridáme mletú rascu a muškátový oriešok a varíme približne 20 minút, až do zmäknutia.

Polievku rozmixujeme do hladka ponorným mixérom a pridáme 400 – 500 ml mlieka (rastlinného mlieka), podľa toho, aký hustý krém máte radi. V prípade potreby dosolíme. Krém odporúčame podávať  ozdobený petržlenovou vňaťkou a tekvicovým olejom.

Kategorie:

Polievky

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang