Recepty

Placky s hubami a crème fraîche – recept

Do hladkej múky pridáme smotanu, dve celé vajíčka, trochu morskej soli a vymiešame tak, aby sme nemali hrudky.

Na rozohriatej panvici so slnečnicovým olejom opečieme nakrájané šampiňóny.

Rozohrejeme aj dve menšie panvičky so slnečnicovým olejom.

Nakrájanú šalotku a strúčik cesnaku pridáme na panvicu k šampiňónom a dochutíme morskou soľou.

Do rozohriatych malých panvičiek nalejeme cesto.

Na panvicu k zelenine pridáme trochu masla a jemne dusíme 3 – 4 minúty.

Panvičky s cestom dáme piecť do rúry na 190 stupňov, na 4 minúty.

Panvicu so zeleninou odstavíme a pridáme pár špenátových lístkov, ktoré necháme spadnúť. Dochutíme čiernym korením a morskou soľou.

Placky vyberieme z rúry, obrátime a 2 -3 minúty ešte pečieme na miernom ohni.

Do panvice so zeleninou pridáme crème fraîche a zamiešame.

Servírujeme. Na placku pridáme zmes z panvice, zakryjeme druhou plackou, opäť pridáme zmes z panvice. Dochutíme čiernym korením, morskou soľou, polejeme olivovým olejom. Ozdobíme sušeným chilli a lístkami majoránu.

Kategorie:

Recepty

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang