Recepty

Plnená ananásová torta – recept

Potrebné prísady:

Cesto:

  • 6 vajec
  • 120 g práškového cukru
  • 140 g polohrubej múky
  • lekvár (marhuľový, ríbezľový, malinový…)
  • čokoládová poleva

Plnka:

  • 3 žĺtky
  • 100 g práškového cukru
  • 140 g masla
  • 1 väčšia konzerva ananásu

Postup prípravy:

Žĺtky vymiešame s 90 g cukru. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a primiešame doň zvyšný cukor. Sneh spojíme s vymiešanými žĺtkami a pridáme múku. Cesto upečieme vo vymastenej a múkou vysypanej tortovej forme a necháme niekoľko hodín v chlade odležať.

Z odležaného korpusu skrojíme čo najtenší plát (akoby pokrievku). Druhú časť korpusu malou lyžičkou vydlabeme (až z neho zostane iba „forma).

Vydlabané kúsky dáme do misy, navlhčíme ich šťavou z kompótu a pridáme nadrobno nakrájaný ananás. Žĺtky s cukrom vymiešame nad parou na hustú penu, zapracujeme do nej maslo, zmes pridáme k vydlabanému cestu a zmiešame.

Skrojený vrch a „formu“ z korpusu natrieme zvnútra lekvárom, naplníme ananásovou zmesou, prikryjeme, mierne zaťažíme a dáme do chladničky stuhnúť. Potom tortu polejeme čokoládovou polevou a ozdobíme kúskami ananásu.

Kategorie:

Recepty

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang