Plnená ananásová torta – recept

Potrebné prísady:

Cesto:

  • 6 vajec,
  • 120g práškového cukru,
  • 140g polohrubej múky,
  • lekvár (marhuľový, ríbezľový, malinový…),
  • čokoládová poleva.

Plnka:

  • 3 žĺtky,
  • 100g práškového cukru,
  • 140g masla,
  • 1 väčšia konzerva ananásu.

Postup prípravy:

Žĺtky vymiešame s 90g cukru. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a primiešame doň zvyšný cukor. Sneh spojíme s vymiešanými žĺtkami a pridáme múku. Cesto upečieme vo vymastenej a múkou vysypanej tortovej forme a necháme niekoľko hodín v chlade odležať.

Z odležaného korpusu skrojíme čo najtenší plát (akoby pokrievku). Druhú časť korpusu malou lyžičkou vydlabeme (až z neho zostane iba „forma).

Vydlabané kúsky dáme do misy, navlhčíme ich šťavou z kompótu a pridáme nadrobno nakrájaný ananás. Žĺtky s cukrom vymiešame nad parou na hustú penu, zapracujeme do nej maslo, zmes pridáme k vydlabanému cestu a zmiešame.

Skrojený vrch a „formu“ z korpusu natrieme zvnútra lekvárom, naplníme ananásovou zmesou, prikryjeme, mierne zaťažíme a dáme do chladničky stuhnúť. Potom tortu polejeme čokoládovou polevou a ozdobíme kúskami ananásu.

Publikované
Kategorizované ako Recepty