Hlavné jedláRecepty

Plnené papriky na grécky štýl – recept

Vyskúšajte plnenú papriku inak – tentoraz na grécky spôsob s paradajkami a syrom feta.

Ingrediencie

  • 450 g mletého hovädzieho mäsa
  • 280 g nasekaného špenátu
  • 1 stredne veľká cuketa, nastrúhaná
  • 1 malá cibuľa
  • 75 g bulguru
  • 1 vajce, mierne rozšľahané
  • 1/2 lyžičky sušeného oregana
  • 1/2 lyžičky soli
  • mleté čierne korenie
  • 3 červené papriky, pozdĺžne rozpolené, s odstránenými jadierkami
  • 820 g konzervovaných dusených paradajok, nadrobno nakrájaných
  • 60 g rozdrobeného syra feta

Postup

  1. Rúru predhrejte na 180 °C. Vo veľkej mise zmiešajte hovädzie mäso, špenát, cuketu, cibuľu, bulgur, vajce, oregano, soľ.
  2. Polovice papriky rozložte reznou stranou nahor do plechu s rozmermi 20 x 30 cm a každú polovicu papriky naplňte mäsovou zmesou. Papriky zalejte paradajkami a posypte syrom feta.
  3. Prikryte alobalom a pečte 30 minút. Odokryte a pečte, kým nie je mäsová zmes úplne upečená a papriky mäkké, približne 25 minút.

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang