Plnené zapekané omelety – recept

Suroviny

  • 200 g hladkej múky
  • 2 vajcia
  • 250 ml mlieka
  • 1/8 l sýtenej minerálky
  • 5 PL oleja
  • 1 cibuľa
  • 500 g mletého mäsa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 póry
  • 300 g paradajok
  • 100 g tvrdého syra
  • soľ
  • kajanské korenie
  • petržlenová vňať
  • sladká mletá paprika

Postup

Múku rozmiešame s vajciami a soľou. Pridáme minerálnu vodu a urobíme cesto. Necháme pár minút odstáť. Postupne na panvici robíme omelety. Na oleji orestujeme na drobno pokrájanú cibuľu a cesnak. Pridáme mleté mäso a chvíľu dusíme.

Odstavíme. Pridáme nakrájaný pór, nakrájané ošúpané paradajky a petržlenovú vňať. Okoreníme. Zmesou plníme omelety a ukladáme na pekáč. Posypeme syrom a dáme zapiecť do rúry.