Suroviny
- 200 g hladkej múky
- 2 vajcia
- 250 ml mlieka
- 1/8 l sýtenej minerálky
- 5 PL oleja
- 1 cibuľa
- 500 g mletého mäsa
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 póry
- 300 g paradajok
- 100 g tvrdého syra
- soľ
- kajanské korenie
- petržlenová vňať
- sladká mletá paprika
Postup
Múku rozmiešame s vajciami a soľou. Pridáme minerálnu vodu a urobíme cesto. Necháme pár minút odstáť. Postupne na panvici robíme omelety. Na oleji orestujeme na drobno pokrájanú cibuľu a cesnak. Pridáme mleté mäso a chvíľu dusíme.
Odstavíme. Pridáme nakrájaný pór, nakrájané ošúpané paradajky a petržlenovú vňať. Okoreníme. Zmesou plníme omelety a ukladáme na pekáč. Posypeme syrom a dáme zapiecť do rúry.