Suroviny
- 250 g zomletého prerasteného baranieho mäsa ( môže sa nahradiť aj tučnejším hovädzím alebo bravčovým )
- 3/4 l vody
- 1 polievková lyžica ryže
- 2 mrkvy
- 1 cibuľa
- 1/2 zeleru
- kúsok petržlenu
- soľ
- kôpor
- petržlenová vňať
- 1 vajce
- 1/2 citróna
Postup
Ryžu najskôr omyjeme a následne ju dôkladne zmiešame s mäsom, ďalej pridáme ešte trošku jemne nakrájaného kôpru, petržlenovej vňate a osolíme. Z danej poriadne vypracovanej zmesi urobíme knedličky, ktoré budú vo veľkosti pečeňových knedličiek a obalíme ich ešte v hladkej múke.
Očistenú zeleninu omyjeme a dáme ju variť do 3/4 l posolenej vody. Ak už nám voda začala vrieť, tak môžeme do nej vložiť knedličky a varíme až kým nám ryža nezmäkne. Potom zložíme z ohňa. Hotovú polievku necháme odstáť.
Z jedného bielka vyšľaháme penu a do danej peny pridáme osolený žĺtok, ktorý sme rozmiešali s citrónovou šťavou. Opäť premiešame naberačkou, všetko nalejeme do ešte teplej polievky a opäť pomiešame.