Polievky

Polievka s knedličkami – recept

Suroviny

  • 250 g zomletého prerasteného baranieho mäsa ( môže sa nahradiť aj tučnejším hovädzím alebo bravčovým )
  • 3/4 l vody
  • 1 polievková lyžica ryže
  • 2 mrkvy
  • 1 cibuľa
  • 1/2 zeleru
  • kúsok petržlenu
  • soľ
  • kôpor
  • petržlenová vňať
  • 1 vajce
  • 1/2 citróna

Postup

Ryžu najskôr omyjeme a následne ju dôkladne zmiešame s mäsom, ďalej pridáme ešte trošku jemne nakrájaného kôpru, petržlenovej vňate a osolíme. Z danej poriadne vypracovanej zmesi urobíme knedličky, ktoré budú vo veľkosti pečeňových knedličiek a obalíme ich ešte v hladkej múke.

Očistenú zeleninu omyjeme a dáme ju variť do 3/4 l posolenej vody. Ak už nám voda začala vrieť, tak môžeme do nej vložiť knedličky a varíme až kým nám ryža nezmäkne. Potom zložíme z ohňa. Hotovú polievku necháme odstáť.

Z jedného bielka vyšľaháme penu a do danej peny pridáme osolený žĺtok, ktorý sme rozmiešali s citrónovou šťavou. Opäť premiešame naberačkou, všetko nalejeme do ešte teplej polievky a opäť pomiešame.

Kategorie:

Polievky

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang