PolievkyRecepty

Recept na pomaly varené chilli

Jednoduchý recept na chilli z pomalého hrnca s mletým hovädzím mäsom, fazuľou, paradajkovou omáčkou a domácim chilli korením. Skúste pripravovať pokrmy v pomalom hrnci, získate to najšťavnatejšie hovädzie mäso a bohatú chuť.

Suroviny

  • 1 kg mletého hovädzieho mäsa
  • 1 veľká cibuľa
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžičky mletej rasce
  • 1 a 1/2 lyžice čili prášku
  • 1 lyžička cesnakového prášku
  • 1 lyžička sušeného oregana
  • 1 a 1/2 lyžičky soli alebo podľa chuti
  • 1/2 lyžičky čierneho korenia
  • 1 plechovka čiernej fazule
  • 2 plechovky červenej fazule
  • 2 plechovky paradajok nakrájaných na kocky aj so šťavou
  • paradajky a zelená chilli paprika (nakrájané na kocky)
  • 700 ml paradajkovej omáčky

Postup

  1. Veľkú panvicu dajte na stredne silný oheň a hovädzie mäso v nej smažte, kým nepustí tuk (4-5 minút), pričom ho rozdeľte špachtľou.
  2. Do panvice pridajte nakrájanú cibuľu a smažte ju, kým nezmäkne (4-5 minút). Pridajte pretlačený cesnak a korenie: rascu, chilli, cesnakový prášok, sušené oregano, soľ a korenie.
  3. Za stáleho miešania varte ďalších 30 sekúnd. Preneste do pomalého hrnca.
  4. Do pomalého hrnca pridajte ostatné prísady: opláchnutú a odkvapkanú fazuľu, paradajky nakrájané na kocky aj so šťavou, paradajky nakrájané na kocky a zelené chilli so šťavou a paradajkovú omáčku.
  5. Premiešajte a varte na vysokej teplote 3-4 hodiny alebo na nízkej teplote 6-8 hodín.
  6. Podľa potreby dochuťte. Podávajte teplé.

Kategorie:

Polievky | Recepty

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang