Hlavné jedláRecepty

Recept na pomaly varené kurča na karí s karfiolom

Prinášame vám recept na pomaly varené karí do dokonalosti, dusené so šošovicou a korením. Vyskúšajte raz a zaručene tento recept zopakujete.

Ingrediencie

  • 3 a 1/2 lyžice hroznového oleja
  • 1 zväzok čerstvých lístkov mäty alebo koriandra, nasekané
  • 2 konzervy cíceru (450 g), scedené a prepláchnuté
  • 1 hlava karfiolu, rozobratá na veľké ružičky
  • 1 vrece červenej šošovice (450 g), preberané
  • čerstvo mleté čierne korenie
  • 1 a 1/2 lyžice soli
  • 6 kuracích stehien bez kože s kosťou, približne 1,1 kg
  • 500 ml plnotučného jogurtu
  • 750 ml kuracieho vývaru, konzervovaného s nízkym obsahom sodíka alebo domáceho
  • 90 ml až 130 ml pripravenej juhoázijskej kari pasty
  • 5 cm kúsok čerstvého zázvoru, mletý
  • 6 strúčikov cesnaku, mletých
  • 1 citrón nakrájaný na mesiačiky

Recept na 4 porcie.

Postup

  1. Rozpáľte veľkú panvicu na stredne silnom ohni. Rozpáľte olej, pridajte cesnak a zázvor. Za stáleho miešania varte, kým sa nerozvonia.
  2. Pridajte karí pastu a pokračujte vo varení, kým nebude voňať, približne ďalšie 2 minúty.
  3. Na panvici rozšľahajte vývar so všetkými aromatickými látkami; potom tekutinu nalejte do hrnca. Do tekutiny zašľahajte jogurt.
  4. Kuracie mäso po celom povrchu ochuťte soľou a korením. Do hrnca pridajte kurča, šošovicu a zvyšnú soľ. Prikryte a varte na vysokom stupni 6 hodín, pričom približne v polovici varenia pridajte karfiol a cícer.
  5. Kari rovnomerne rozdeľte do misiek a na vrch rozsypte čerstvo natrhanú mätu alebo koriander. Podávajte s plátkom citróna.

Poznámka: Tento pokrm sa dá ľahko upraviť na chutné vegetariánske jedlo. Stačí vynechať kuracie mäso a namiesto neho použiť zeleninový vývar.

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang