Vegan/Vegetarian

Praženica bez vajíčok – recept

Recept pre 2 osoby

Potrebujeme

  • stredne veľká cibuľa ( najlepšie červená)
  • 2 balenia neochuteného tofu
  • 2 paradajky
  • soľ
  • čierne korenie
  • chilli
  • kurkuma
  • olej alebo kokosový tuk

Postup

Cibuľu ošúpeme a nakrájame na malé kocky.

Na panvici rozpálime olej alebo kokosový tuk a cibuľku opražíme.

Paradajky si nakrájame na malé kocky, pridáme k mierne opečenej cibuľke a osolíme. Cibuľku s paradajkami necháme variť cca 2 – 3 minútky.

Tofu si nadrobíme na malé kúsky a pridáme na panvicu s čiernym korením, chilli a kurkumou. Kurkumy pridáme toľko, aby naša tofu praženica nadobudla peknú žltú farbu.

Pozn. : Tofu je prírodný produkt, ktorý sa pripravuje zo sójových bôbov. Je vynikajúcim zdrojom bielkovín. Neobsahuje tuk ani cholesterol, je jedinečným zdrojom vápnika, železa, vitamínov B, vitamínu E, lecitínu, draslíka, horčíka a fosforu.

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang