Pseudorientálne vegánske jedlo – recept

Suroviny

  • 3 stredné mrkvy
  • 1-2 póry
  • 3 mladé cibuľky
  • 1/4-1/2 hlávky kapusty
  • sójovú omáčku
  • tempeh/tofu
  • olej (slnečnicový/olivový)
  • ryža

Postup

Cibuľu, pór a mrkvu (t.j. nie na kolieska/kocky ale na plátkovité útvary – mrkvu pozdĺžne, cibulu v 45 stupňovom uhle na širšie pásy, pór takisto.

Medzi tým si pripravíme kuskus – dáme do rýchlovarnej kanvice zovrieť vodu a keď zovrie, zalejeme ňou osolený kuskus s troškou oleja a prikryjeme pokrievkou. Teraz pridáme do panvice na pásiky nakrájanú kapustu, a mierene ju osmahneme.

Takisto pridáme pár kvapiek sójovej omáčky zmiešanej s vodou. Kuskus je po pár minútach hotový, panvicovú zmes ešte chvílu za stáleho miešania mierne smažíme kým sa neodparí prebytočná voda. Keď je voda preč, jedlo je hotové.