Recepty

Pstruh s uhorkovo – avokádovým šalátom – recept

Do panvice nalejeme vodu, pridáme maslo, trochu olivového oleja a dve rozpoltené cherry paradajky.

Konce uhorky odrežeme, uhorku očistíme a postrúhame na plátky.

Zmes v panvici dochutíme morskou soľou.

K nakrájanej uhorke pridáme trochu morskej soli, kryštálového cukru, obyčajný ocot, olivový olej, premiešame a dochutíme čiernym korením.

Filety pstruha prerežeme na polovicu.

Do panvice k cherry paradajkám pridáme maslo. Keď sa maslo roztopí pridáme lístky bazalky. Bazalku netrháme, len ju medzi dlaňami pošúchame a pridáme do panvice. Plyn odstavíme a bazalku necháme v omáčke vylúhovať.

Avokádo olúpeme a nakrájame na menšie kúsky, ktoré pridáme k uhorke a zamiešame. Dochutíme citrónovou šťavou.

Panvicu s omáčkou zohrejeme a pridáme do nej kúsky pstruha, ktoré polievame roztopenou zmesou z panvice.

Servírujeme. Uhorkovo – avokádový šalát ozdobíme lístkami koriandru a dochutíme čiernym korením. Podávame so cherry paradajkami a pstruhom parfumovaným olivovým olejom.

Kategorie:

Recepty

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang