Púpavová omeleta

Púpavu poznáme všetci. Ako malá som si z jej kvetov vila vence, ale poznáme aj jej liečivé účinky? Je to predsa púpava LEKÁRSKA. Všetky jej časti sú jedlé a liečivé. Stimuluje činnosť pankreasu, pečene, žlčníka a čriev, zlepšuje trávenie, čistí žalúdok a zvyšuje chuť do jedla. Bylinkári si ju chvália na reumatické ochorenia. Púpava tiež lieči akné, podporuje čistenie krvi, ako aj okysličovanie všetkých orgánov. Poďme si ju teda naservírovať.

Na 1 porciu potrebujeme:

10 ks púpavových kvetov, 2 domáce vajíčka, štipka soli, kokosový olej na vymastenie panvice

Postup:

Púpavové kvety si poukladáme na  vymastenú panvicu a zalejeme rozšľahanými vajíčkami so štipkou soli a na miernom ohni opečieme z oboch strán.

Takáto pekná slniečková omeleta nám vyčarila dnes úsmev!