DezertyRecepty

Recept na ranné muffiny

Muffiny nie sú nikdy zlý nápad. Na raňajky, poobede ku káve či ako náhrada sladkostí pre deti. Z uvedených surovín upečiete 12 kusov muffin.

Suroviny

  • 225 g hladkej múky
  • 220 g práškového cukru
  • 140 g nasekaných vlašských orechov
  • 60 ml repkového oleja
  • 2 veľké vajcia
  • 1 zrelý banán
  • 150 g nakrájaných jahôd
  • 225 g čučoriedok
  • 1 citrón zbavený kôry
  • 1 lyžička soli
  • 1/4 lyžičky mletého muškátového orieška
  • 1/2 lyžičky sódy bikarbóny
  • štipka mletej škorice
  • špeciálne vybavenie: formy na muffiny, formičky na muffiny

Postup

  1. V malej miske zmiešame jahody a 2 lyžice cukru. Nechajte 15 minút odstáť, kým jahody nepustia šťavu.
  2. V inej miske zmiešame múku, škoricu, sódu bikarbónu, muškátový oriešok a soľ.
  3. Vo veľkej miske vyšľaháme spolu roztlačený banán, vajcia, olej, 220 g cukru, jahody a citrónovú kôru.
  4. Suché prísady vmiešame do mokrých, kým sa nespoja. S miešaním to nie je nutné preháňať.
  5. Pridajte čučoriedky a vlašské orechy.
  6. Cesto rovnomerne nakladajte do košíčkov na muffiny.
  7. Pečte pri teplote 180 °C, približne 30 minút. Kontrolujte, kým špáradlo nevytiahnete po zapichnutí suché.
  8. Nechajte vychladnúť na mriežke a podávajte.

Pokiaľ máte k dispozícii čokoládu, odporúčame vyskúšať aj famózny recept na čokoládovo-banánové muffiny.

Dobrú chuť!

Kategorie:

Dezerty | Recepty

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang