Potrebné prísady:
Cesto:
- 6 vajec,
- 150g práškového cukru,
- 240g polohrubej múky,
- 1/2 prášku do pečiva,
- 30g kakaa.
Plnka:
- 6 žĺtkov,
- 1 vanilkový cukor,
- 3 PL hladkej múky,
- 3dl mlieka,
- 150g práškového cukru,
- 250g masla.
Sneh:
- 6 bielkov,
- 1 vanilkový cukor,
- 250g cukru.
Postup prípravy:
Cesto: Žĺtky s cukrom vymiešame dopenista. Potom pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva a kakaom. Nakoniec zľahka primiešame tuhý sneh vyšľahaný z bielkov. Cesto rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Upečieme vo vyhriatej rúre.
Plnka: Zo žĺtkov, vanilkového cukru, múky a mlieka uvaríme hustý krém. Vychladnutý pridáme do vymiešaného masla s cukrom.
Sneh: Bielky s cukrom vyšľaháme nad parou do zhustnutia a dáme vychladnúť.
Hotový múčnik potrieme najprv plnkou, potom snehom a navrch postrúhame čokoládu.