Hlavné jedlá

Rizoto s grilovanou zeleninou a tekvicovým olejom – recept

Recept pre 4 osoby

Potrebujeme:

  • 500 g guľatozrnnej ryže
  • 2 cukiny
  • 4 mrkvy
  • 2 – 3 plné hrste baby špenátu
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 5 pol. lyžíc slnečnicových semiačok
  • 2 pol. lyžice sezamových semiačok
  • 2 pol. lyžice tekvicového oleja
  • cca jednu čajovú lyžičku sezamového oleja
  • soľ, čierne korenie
  • cca 2 čajové lyžičky proveslánskych byliniek

Ryžu uvaríme podľa návodu.

Trúbu si rozohrejeme na 200 stupňov. Kým sa predhrieva očistíme si mrkvu, umyjeme cukinu a nakrájame ich na malé kúsky. Také vhodné do rizota. Umiestnime na plech vystlaný papierom na pečenie a pridáme roztlačený cesnak, soľ, korenie, bylinky a dostatočné množstvo olivového oleja, dobre premiešame a šupneme do rúry. Pečieme cca 20-25 min.

Kým sa pečie zeleninka, nakrájame si na slížiky alebo menšie kúsky špenát a na suchej panvici si opražíme semiačka aby pustili arómu.

Všetky ingrediencie, t.j. hotovú grilovanú zeleninu, špenát, semiačka a tekvicový olej pridáme do ryže a dobre premiešame. Ak je treba ešte dosolíme alebo dokoreníme čiernym korením.

Kategorie:

Hlavné jedlá

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang