Suroviny
- 600 g teľacieho stehna bez kostí
- 60 g tuku
- 20 g masla
- 1 dl kyslej smotany
- 1 dl mlieka
- 40 g hladkej múky
- 40 g cibule
- 120 g čerstvých paradajok
- 80 g hríbikov nakladaných v octovom náleve
- 10 g mletej červenej papriky
- voda alebo vývar a soľ
Postup
Teľacie stehno očistíme, omyjeme, osušíme a pokrájame na rezne. Tie naklepeme, okrajové blany narežeme a osolíme. Na rozohriatom tuku ich z obidvoch strán opečieme do zlatista. Cibuľu nakrájame na drobné kúsky a speníme ju na tom istom tuku, na ktorom sme opiekli rezne.
Pridáme mletú červenú papriku a zalejeme vlažným vývarom. Zahustíme svetlou maslovou zápražkou, poriadne rozšľaháme drôtenou metličkou a varíme približne 20 až 30 minút.
Potom pridáme mlieko a necháme prevariť. Omáčku prepasírujeme na opečené rezne. Nakoniec ešte do omáčky pridáme nahrubo posekané nakladané hríbiky, rozšľahanú smotanu a krátko povaríme. Rezne poukladáme na teplý tanier a polejeme ich šťavou.
Paradajky nakrájame na kolieska a obložíme nimi mäso, ktoré podávame s dusenou ryžou.