Ruský teľací rezeň – recept

Suroviny

  • 600g teľacieho stehna bez kostí
  • 60g tuku
  • 20g masla
  • 1dl kyslej smotany
  • 1dl mlieka
  • 40g hladkej múky
  • 40g cibule
  • 120g čerstvých paradajok
  • 80g hríbikov nakladaných v octovom náleve
  • 10g mletej červenej papriky
  • voda alebo vývar a soľ

Postup

Teľacie stehno očistíme, omyjeme, osušíme a pokrájame na rezne. Tie naklepeme, okrajové blany narežeme a osolíme. Na rozohriatom tuku ich z obidvoch strán opečieme do zlatista. Cibuľu nakrájame na drobné kúsky a speníme ju na tom istom tuku, na ktorom sme opiekli rezne.

Pridáme mletú červenú papriku a zalejeme vlažným vývarom. Zahustíme svetlou maslovou zápražkou, poriadne rozšľaháme drôtenou metličkou a varíme približne 20 až 30 minút.

Potom pridáme mlieko a necháme prevariť. Omáčku prepasírujeme na opečené rezne. Nakoniec ešte do omáčky pridáme nahrubo posekané nakladané hríbiky, rozšľahanú smotanu a krátko povaríme. Rezne poukladáme na teplý tanier a polejeme ich šťavou.

Paradajky nakrájame na kolieska a obložíme nimi mäso, ktoré podávame s dusenou ryžou.