Kapustový šalát s karamelizovaným bôčikom

Na rozohriatej panvici opečieme dochrumkava nadrobno nakrájanú slaninku.

Bielu kapustu nakrájame na malé kúsky, pridáme soľ, cukor, ocot. Všetko spolu zamiešame a necháme 5 minút odstáť, aby kapusta pustila šťavu.

Rozohrejeme druhú panvicu, pridáme slnečnicový olej a plátky bôčiku.

Na panvicu, na ktorej pečieme slaninku, môžeme pridať aj trochu slnečnicového oleja, aby sa nám slaninka neprichytila. Keď je opečená, pridáme ju do misky k nakrájanej kapuste.

Medzitým si narežeme trochu petržlenu a pridáme ho do kapustového šalátu.

Bôčik zalejeme čiernym pivom a dáme piecť na panvici do rúry. Pečieme ho 7 – 9 minút v rúre vyhriatej na 165 stupňov.

Jemne si podrvíme trochu rasce a pridáme ju do rúry k bôčiku.

Ak je kapustový šalát veľmi kyslý, pridáme ešte jednu až dve lyžice kryštálového cukru.

Dve vetvičky tymiánu stiahneme zo stonky a nasekáme ho, neskôr ho pridáme k bôčiku.

Rozohrejeme panvicu, pridáme slnečnicový olej, malý strúčik cesnaku, ktorý rozdrvíme nožom. Šalotku v šupke prerežeme na dve časti a jednu polovicu pridáme na panvicu s krajcom bruskety a na miernom ohni pečieme.

Keď je bôčik hotový, vyberieme ho z rúry, pridáme do neho ešte lyžicu medu a na miernom ohni ho pečieme také 3 minúty. Nakvapkáme naň šťavu z limetky a necháme zredukovať asi 2 minúty. Na koniec pridáme nakrájaný tymián.

Šalát na záver dochutíme morskou soľou a môžeme servírovať. Na brusketu položíme plátky opečeného bôčiku, polejeme ho redukciou z piva. Pridáme opečenú šalotku a ozdobíme kôprom. Na misku naservírujeme kapustový šalát, ktorý ozdobíme petržlenom.

Publikované
Kategorizované ako Recepty