Salašnická polievka – recept

Suroviny

  • 1 l vývaru z kostí
  • 5 zemiakov
  • 1 cibuľa
  • 1 PL masla
  • 1 krajec chleba
  • 200 g domácej klobásy
  • soľ
  • rasca
  • petržlenová vňať.

Postup

Cibuľu očistíme, nakrájame na drobno a v hrnci na rozohriatom masle ju speníme. Zemiaky ošúpeme, omyjeme, nakrájame na kocky a spoločne s cibuľou chvíľu popražíme. Zalejeme ich vývarom, pridáme rascu, soľ a rozlámaný krajec chleba.

Varíme , kým zemiaky nezmäknú. Potom polievku scedíme, hustú časť prelisujeme. Klobásu nakrájame na tenké kolieska, dáme ju do polievky, krátko povaríme. Nakoniec pridáme posekanú petržlenovú vňať.