Hlavné jedláRecepty

Recept na šalát s červenými zemiakmi

Tento šalát so zemiakmi s červenou šupkou má lahodnú, pevnú štruktúru. Je plný krémových červených zemiakov, chrumkavej slaninky, kúskov natvrdo uvareného vajíčka, chrumkavého zeleru a cibuľky.

Ingrediencie

  • 1 kg čistých nových červených zemiakov
  • 6 veľkých vajec
  • 1/2 kg slaniny
  • 1 cibuľa nakrájaná nadrobno
  • 1 stonka zeleru, nadrobno nakrájaná
  • 2 poháre majonézy
  • soľ a korenie podľa chuti

Postup

  1. Priveďte do varu veľký hrniec s osolenou vodou. Do neho pridajte zemiaky a varte, kým nezmäknú (približne 15 minút). Po uvarení ich sceďte a nechajte vychladnúť.
  2. Vajíčka vložte do hrnca a zalejte ich studenou vodou. Vodu priveďte do varu a okamžite ju stiahnite z ohňa. Prikryte a nechajte nechajte odstáť v horúcej vode 10 až 12 minút.
  3. Vajíčka vyberte z horúcej vody a ochlaďte ich v ľadovej vode. Ošúpte ich a nakrájajte na malé kúsky.
  4. Slaninu vložte do veľkej panvice a na stredne silnom ohni ju za občasného otáčania opekajte, kým rovnomerne nezhnedne (približne 10 minút).
  5. Plátky slaniny osušte na papierových utierkach a potom ich rozdrvte.
  6. Vychladnuté zemiaky nakrájajte na kocky, šupku ponechajte. Pridajte ich do veľkej misy spolu s vajcami, slaninou, cibuľou a zelerom. Vmiešajte majonézu, soľ a korenie.
  7. Pred podávaním nechajte šalát 1 hodinu chladiť v chladničke.

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang