Suroviny
- 650 g červenej kyslej kapusty v sklenenej fľaši
- 400 g tatárskej (majonézy) omáčky
- 4 stredné kyslé uhorky
- 1/2 sáčka zeleninovej maďarskej zmesi s kukuricou
- 3-4 PL cukru (podľa chuti)
- soľ
- mleté čierne korenie
Postup
Červenú kyslú kapustu vyberieme z fľaše a precedíme cez sitko, dáme ju do pripravenej misy, pridáme pokrájané kyslé uhorky, uvarenú zeleninovú maďarskú zmes s kukuricou, pridáme 3-4 polievkové lyžice cukru podľa vlastnej chuti, osolíme, pridáme trocha mletého čierneho korenia a nakoniec pridáme tatársku omáčku.
Všetko spolu premiešame a necháme odstáť v chladničke asi 1 hodinu. Podávame pri sviatočných príležitostiach spolu so zemiakovým šalátom, ako prílohu k vyprážaným rôznym mäsám.