Recepty

Šalát z kyslej červenej kapusty – recept

Suroviny

  • 650 g červenej kyslej kapusty v sklenenej fľaši
  • 400 g tatárskej (majonézy) omáčky
  • 4 stredné kyslé uhorky
  • 1/2 sáčka zeleninovej maďarskej zmesi s kukuricou
  •  3-4 PL cukru (podľa chuti)
  • soľ
  • mleté čierne korenie

Postup

Červenú kyslú kapustu vyberieme z fľaše a precedíme cez sitko, dáme ju do pripravenej misy, pridáme pokrájané kyslé uhorky, uvarenú zeleninovú maďarskú zmes s kukuricou, pridáme 3-4 polievkové lyžice cukru podľa vlastnej chuti, osolíme, pridáme trocha mletého čierneho korenia a nakoniec pridáme tatársku omáčku.

Všetko spolu premiešame a necháme odstáť v chladničke asi 1 hodinu. Podávame pri sviatočných príležitostiach spolu so zemiakovým šalátom, ako prílohu k vyprážaným rôznym mäsám.

Kategorie:

Recepty

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang