Segedínsky guláš – recept

Suroviny

  • 400 g bravčového mäsa
  • 400 g kyslej kapusty
  • 1 cibuľa
  • olej
  • 1 ČL mletej červenej papriky
  • mleté čierne korenie
  • soľ
  • 500 ml smotany na varenie
  • 5 PL hladkej múky.

Postup

adrobno nakrájame. Do hlbokého hrnca dáme olej. Opražíme na ňom cibuľku. Pridáme bravčové mäso. Miešame asi 2 minúty. Do asi 3 dcl vody vmiešame papriku, mleté čierne korenie, soľ. Zalejeme mäso. Pridáme kyslú kapustu. Dusíme, kým mäso nebude mäkké.

Hladkú múku vymiešame so smotanou. Zalejeme uvarenú kapustu s mäsom. Necháme zovrieť a varíme na miernom ohni asi 15 minút.