PečivoRecepty

Sendvič s pečeným hovädzím a sušenou šunkou – recept

Vyskúšajte tento netradičný sendvič – hovädzie mäso z neho urobí plnohodnotný obed nielen na cesty.

Pokiaľ vás neoslovilo použitie zrovna hovädzieho mäsa, inšpirujte sa variantmi prípravy anglických obložených chlebíčkov.

Ingrediencie

  • 1 lyžica olivového oleja
  • 350 g hovädzieho mäsa, nakrájaného na prúžky
  • 150 g sušenej šunky
  • 1 sladká cibuľa, nakrájaná na plátky
  • 1 červená paprika, nakrájaná
  • 1 žltá paprika, nakrájaná
  • 2 lyžice paradajkového pretlaku
  • 2 lyžice nálevu z kapie plus 3 kapie nakrájané na kúsky
  • 4 kusy pečiva, zľahka opečené
  • 100 g plátkového syra

Postup

  1. Predhrejte rúru na 200 °C. Na veľkej panvici na stredne silnom ohni rozohrejte 1,5 čajovej lyžičky olivového oleja. Pridajte hovädzie mäso a šunku a za stáleho miešania opekajte, približne 3 minúty; preložte na tanier.
  2. Pridajte zvyšných 1,5 lyžičky olivového oleja, cibuľu a papriku a za stáleho miešania restujte, kým nie sú chrumkavé, približne 5 minút.
  3. Zeleninu odsuňte na okraj panvice. Do voľného priestoru pridajte paradajkový pretlak a za stáleho miešania ho minútu opekajte a potom spojte so zeleninou.
  4. Pridajte nálev z kapie a 1/2 šálky vody, priveďte do varu a vráťte mäso na panvicu. Varte, kým omáčka nepokryje mäso a zeleninu, približne 1 minútu.
  5. Mäso a zeleninu rozdeľte do pečiva. Navrch položte kapie a syr. Pečte na plechu, kým sa syr nerozpustí a nevytvorí bublinky, asi 2 minúty.

Kategorie:

Pečivo | Recepty

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang