Sladká polenta s jahodami a javorovým sirupom

Do hrnca nalejeme kozie mlieko so smotanou, pridáme 1 dcl javorového sirupu a necháme zovrieť.

Umyté a nakrájané jahody zalejeme cointreau likérom, cez sitko posypeme práškovým cukrom a necháme marinovať, kým jahody nepustia šťavu.

Natrháme a nakrájame lístky medovky, ktoré budeme neskôr pridávať do polenty.

Do marinovaných jahôd pridáme trochu lesného medu.

Keď začne kozie mlieko so smotanou vrieť, nasypeme polentu a dochutíme trochou javorového sirupu. Pridáme pár kvapiek citrónovej šťavy a trochu masla.

Polentu varíme až pokiaľ nezhustne. Pridáme nakrájanú medovku, a keď polenta zhustne, odstavíme ju a necháme lúhovať 2 – 3 minúty.

Servírujeme, sladkú polentu polejeme marinovanou šťavou z jahôd, ozdobíme lístkami medovky a podávame s jahodami.

Publikované
Kategorizované ako Recepty