Slané plnené bochníčky – recept

Potrebné prísady:

Cesto:

  • 500ml mlieka
  • 3PL kryštálového cukru
  • 30g kvasníc
  • 600g polohrubej múky
  • 1dcl oleja
  • 1ČL soli

Plnka:

  • 250g Hery
  • 1ČL soli
  • 2 žĺtka
  • 2 cibule
  • na posypanie rasca

Postup prípravy:

Z vlažného mlieka, cukru a kvasníc si pripravíme kvások. Múku preosejeme do misy, pridáme kvások, olej, soľ a vypracujeme cesto, ktoré necháme 45 minút vykysnúť. Na múkou posypanej doske cesto rozvaľkáme na hrúbku 0,5 cm.

Vykrajujeme štvorčeky, na ktoré natrieme plnku a posypeme krájanou cibuľou. Štvorčeky zavrieme, vrch ozdobíme rascou. Dáme piecť do rúry na 180°C, Pečieme dozlatova.

Plnka: Do zmäknutej Hery pridáme soľ, 2 žĺtka a premiešame.

Publikované
Kategorizované ako Recepty