Recepty

Recept na slaninu z fritézy

Keď potrebujete len pár prúžkov slaniny, vezmite do ruky fritézu. Dokonale chrumkavú slaninku môžete mať už za 10 minút.

Ingrediencie

  • nepriľnavý sprej na varenie
  • 1 šálka vody
  • 4 prúžky klasicky nakrájanej slaniny
  • 2 lyžičky svetlého hnedého cukru na posypanie (nepovinné)
  • Sriracha, na posypanie (nepovinné)

Postup

Príprava fritézy:

  1. Zľahka postriekajte vnútro koša fritézy nepriľnavým sprejom na varenie.
  2. Na dno koša fritézy pridajte 1 šálku vody. Zabránite tak zadymeniu vyškvareného tuku zo slaniny.

Vyprážanie slaniny:

  1. Slaninu položte do koša fritézy a snažte sa, aby sa neprekrývala. Mierne prekrývanie je v poriadku.
  2. Slaninu smažte na vzduchu 5 minút pri teplote 175 ˚C. Hoci to nie je potrebné, môžete fritézu predhriať podľa návodu na použitie.
  3. Po čase slaninu opatrne otočte a vložte ju späť tak, aby sa neprekrývala. V tejto chvíli môžete vrch posypať hnedým cukrom a pokvapkať trochou Sriracha, ak chcete. Smažte opäť 5 minút pri teplote 175 °C.
  4. Slaninu preložte na tanier vystlaný papierovou utierkou a nechajte ju minútku/dve odkvapkať.

Kategorie:

Recepty

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang