
V tomto recepte môžete tiež osmažiť červené paradajky, ale dbajte na to, aby neboli prezreté, inak budú kašovité.
Ingrediencie
- 4 veľké zelené paradajky
- 2 vajcia
- 1/2 šálky mlieka
- 1 šálka hladkej múky
- 1/2 šálky kukuričnej múky
- 1/2 šálky strúhanky
- 2 lyžičky hrubej soli
- 1/4 lyžičky mletého čierneho korenia
- 1/4 litra rastlinného oleja na vyprážanie
Postup
- Paradajky nakrájajte na plátky hrubé približne 1 centimeter. Konce odstráňte.
- V stredne veľkej miske vyšľahajte vajcia a mlieko.
- Na tanier vysypte múku.
- Na inom tanieri zmiešajte kukuričnú múku, strúhanku, soľ a korenie. Paradajky obalte v múke.
- Potom paradajky ponorte do mlieka a vaječnej zmesi.
- Nakoniec ich obalte v strúhanke, aby boli úplne pokryté.
- Na veľkú panvicu nalejte rastlinný olej a zohrejte ho na strednom ohni.
- Do panvice vložte paradajky v množstve 4 alebo 5 kusov, v závislosti od veľkosti panvice.
- Paradajky netlačte, nemali by sa navzájom dotýkať.
- Keď paradajky zhnednú, obráťte ich a opečte ich z druhej strany.
- Potom ich osušte na papierových obrúskoch.