Recepty

Recept na smažené zelené paradajky

V tomto recepte môžete tiež osmažiť červené paradajky, ale dbajte na to, aby neboli prezreté, inak budú kašovité.

Ingrediencie

  • 4 veľké zelené paradajky
  • 2 vajcia
  • 1/2 šálky mlieka
  • 1 šálka hladkej múky
  • 1/2 šálky kukuričnej múky
  • 1/2 šálky strúhanky
  • 2 lyžičky hrubej soli
  • 1/4 lyžičky mletého čierneho korenia
  • 1/4 litra rastlinného oleja na vyprážanie

Postup

  1. Paradajky nakrájajte na plátky hrubé približne 1 centimeter. Konce odstráňte.
  2. V stredne veľkej miske vyšľahajte vajcia a mlieko.
  3. Na tanier vysypte múku.
  4. Na inom tanieri zmiešajte kukuričnú múku, strúhanku, soľ a korenie. Paradajky obalte v múke.
  5. Potom paradajky ponorte do mlieka a vaječnej zmesi.
  6. Nakoniec ich obalte v strúhanke, aby boli úplne pokryté.
  7. Na veľkú panvicu nalejte rastlinný olej a zohrejte ho na strednom ohni.
  8. Do panvice vložte paradajky v množstve 4 alebo 5 kusov, v závislosti od veľkosti panvice.
  9. Paradajky netlačte, nemali by sa navzájom dotýkať.
  10. Keď paradajky zhnednú, obráťte ich a opečte ich z druhej strany.
  11. Potom ich osušte na papierových obrúskoch.

Kategorie:

Recepty

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang