Špaldové buchty – recept

Potrebné prísady:

  • 600 g polohrubej špaldovej múky
  • 150g ryžovej múky
  • 20g droždia
  • 2 PL trstinového cukru
  • 3 dcl vlažného mlieka
  • 2 dcl kefíru
  • 2 žĺtka
  • 150g kokosového oleja
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 1 ČL soli
  • 1 prášok do pečiva

Plnka:

  • lekvár, kakaová hmota, tvaroh…

Postup prípravy:

Z vlažného mlieka, 1 ČL cukru a droždia si pripravíme kvások. Keď nám kvások vzíde, nalejeme ho do preosiatej múky, pridáme ostatné prísady a vypracujeme vláčne cesto, ktoré necháme prikryté na teplom mieste kysnúť 45 minút. 

Cesto následne vyvaľkáme na 0,5 – 1cm hrúbku, pokrájame na štvorce a naplníme, každý štvorec ohneme na polovicu, kraje popritláčame, uložíme na vymastený plech a boky buchiet potrieme kokosovým olejom, aby sa nám nezlepili.

Takto postupujeme až kým nemáme plný plech. Na vrchu ich potrieme bielkom rozšľahaným s trochou vody. Buchty necháme ešte 20 minút v plechu kysnúť. Vložíme do vopred vyhriatej rúry na 180°C a pečieme 25-30 minút do zlatista.

Publikované
Kategorizované ako Recepty