Recept pre 4 osoby
Potrebujeme:
- 1 lístkové cesto (chladené alebo mrazené)
- 2 balíčky čerstveho špenátu (200 – 240 g)
- 1 menšiu cibuľu
- 1 balenie syru feta (200 g)
- 3 stúčiky cesnaku
- olej
- 10 – 12 zemiakov, podľa veľkosti
- petržlenovú vňať (na zemiaky)
Cibuľu nakrájame na malé kúsky a opražíme ich na oleji. Pridáme umytý špenát a chvíľku podusíme. Lístkové cesto si rozložíme alebo rozvaľkáme na tenko. Špenát s cibuľou rozložíme na lístkovom ceste. Najlepšie je, keď špenát z panvice naberáme rukou a trochu ho stlačíme, aby z neho odtiekla voda.
Potom špenát potrieme roztlačeným cesnakom a pridáme na malé kúsky rozdelený syr feta. Cesto zrolujeme, konce stlačíme a vrch potrieme vodou aby bolo cesto chrumkavé.
Pri 200° zapečieme približne 20 min., kým je lístkové cesto chrumkavé a opečené do zlatista. Podávame s varenými alebo opekanými zemiakmi. K vareným zemiakom môžeme pridať nakrájanú petržlenovú vňať.