Špenátový šalát s brusketou, rajčinami a hlivou

Narežeme rajčiny na malé mesiačiky a dáme na rozohriatu panvicu s repkovým olejom.

Na plátky nakrájame červenú cibuľu, hlivu kráľovskú, ktorú narežeme na väčšie kusy a pridáme na panvicu piecť.

Čerstvú brusketu narežeme na kúsky a v rukách natrháme.

Brusketu dáme piecť do rúry, na 180 stupňov.

Do panvice pridáme morskú soľ, čierne korenie a lístky čerstvého špenátu, ktoré necháme spariť.

Urobíme si dip z kyslej smotany. Zoberieme kyslú smotanu, pridáme čierne korenie, morskú soľ a natrháme kúsky kôpru. Pridáme olivový olej a všetko spolu zamiešame.

Brusketu vyberieme z rúry a môžeme servírovať. Dip rozotrieme po tanieri, pridáme rajčiny, cibuľu, hlivu kráľovskú a natrháme brusketu na tanier. Na záver to ozdobíme kôprom. Pridáme morskú soľ, smotanový dip, navrch nastrúhame plátky syra pecorino a polejeme olivovým olejom.

Publikované
Kategorizované ako Recepty