Hlavné jedláRecepty

Recept na šťavnaté kuracie špízy s ananásom

Vynikajúce spojenie kuracieho mäsa, čerstvého ananásu a medovo-horčicovej omáčky.

Suroviny

  • 8 vykostených kuracích stehien bez kože
  • 1 šálka kečupu
  • 1/4 šálky sójovej omáčky
  • 1/4 šálky medu
  • 1 lyžica horčice
  • 1/4 šálky hnedého cukru
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 citrón, odšťavený
  • 1 čerstvý ananás (prípadne kompót)
  • extra panenský olivový olej na potretie
  • soľ a mleté čierne korenie
  • 16 drevených špajlí namočených na 30 minút vo vode

Postup

  1. V hrnci na strednom ohni zmiešajte kečup, sójovú omáčku, med, horčicu, cukor, celý cesnak a citrónovú šťavu. Priveďte do varu a pomaly varte, kým nezhustne, približne 10 minút. Odstavte a nechajte vychladnúť.
  2. Rozohrejte vonkajší gril alebo grilovaciu panvicu. Každé kuracie stehno rozrežte na 2 kusy. Ananás ošúpeme a nakrájame na 1,5-centimetrové kúsky.
  3. Kúsky kuracieho mäsa a ananásu striedavo navliekajte na špajdle. Potrite ich olivovým olejom a okoreňte soľou a korením.
  4. Z omáčky odstráňte strúčiky cesnaku. Približne polovicu omáčky dajte do malej misky na neskôr. Druhou časťou omáčky potrite špízy.
  5. Pečte ich na grile, pričom ich pravidelne potierajte grilovacou omáčkou, kým nie sú prepečené, približne 10 až 15 minút.
  6. Podávajte so zvyšnou omáčkou na namáčanie, zeleninou a pečivom.

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang