Hlavné jedláRecepty

Recept na šťavnaté pečené kurča

Pečené kurča je recept veľmi rýchly a jednoduchý na prípravu a máte záruku vydareného nedeľného obeda.

Suroviny

  • celé kurča bez vnútornosti
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 1 lyžica cibuľového prášku alebo podľa chuti
  • ½ šálky masla alebo margarínu
  • 1 stonka zeleru

Postup

  1. Predhrejte rúru 175 °C.
  2. Kuracie mäso vložte do pekáča. Zvnútra aj zvonku bohato okoreňte cibuľovým práškom, soľou a korením.
  3. Do dutiny kurčaťa vložte 3 polievkové lyžice masla, zvyšné maslo rozložte na vonkajšiu stranu kurčaťa.
  4. Zeler nakrájajte na 3 alebo 4 kúsky a vložte ho do vnútra kurčaťa.
  5. Kurča pečte odkryté v predhriatej rúre, kým nie je ružové pri kostiach a šťava je čistá, približne 1 hodinu a 15 minút.
  6. Po upečení vyberte z rúry a polejeme výpekom.
  7. Prikryte alobalom a pred podávaním nechajte asi 30 minút odpočívať.

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang