Recepty

Šťavnatý burger – recept

Z mäsa, mletej papriky, majoránky, chilli omáčky urobíme zmes, ktorú trochu osolíme a potom ju zahustíme strúhankou tak, aby sa z nej dali vytvarovať dve placky. Placky musia byť široké ako žemľa, do ktorej ich dáme. Na panvici rozpálime trošku oleja (najlepšia je teflónova panvica).

Potom na olej položíme placky. Znížime teplotu a potom ich opekáme 5 minút z oboch strán. Čím tenšie placky, tým menej im stačí vyprážania. Vyberieme ich z panvice a do výpeku dáme kolieska cukety. Opečieme z oboch strán. Žemle prekrojíme.

Vyberieme cukety a na panvicu dáme žemle, aby sa nám opiekli ako hrianky. Stačí ich opiecť z prerezanej strany.

Žemle vyberieme. Na spodnú polovicu natrieme kečup a horčicu. Položíme mäso. Na to dáme plátok cukety. Posypeme troškou nakrájanej kapusty a zakryjeme druhou polovicou žemle. Môžeme podávať.

Kategorie:

Recepty

© 2024 iVarenie.sk | Nakódoval Leoš Lang